Dışarıdan bakıldığında mutlu bir çift görürsünüz. Birbiriyle uyumlu, birbirine saygılı ve sevgi dolu. Hatta içinizden şöyle dersiniz; “bu çift birbiri için yaratılmış”. Oysa işin aslı hiç de öyle değildir. Onlar iyi arkadaş, iyi dost olabilmişlerdir ama aralarında seks yoktur.
Cinselliğin Olmadığı Evlilikler…
Eşlerin sağlıklı bir cinsel yaşama sahip olmaları, aralarındaki sağlıklı iletişim kadar önemli. Evlilikte cinsel hayatın önemi yüzde yetmiş hatta seksen gibi büyük bir oranı kapsıyor.
Öyle çiftler evlilik terapisine gelir ki aralarında iletişim sorunu, kişilik çatışması ve daha pek çok sorun vardır ama seks yaşamları iyidir, ten uyumları mükemmeldir. Biz uzmanlar bu evlilikleri son derece başarılı noktalara çekebiliyoruz.
Oysa bir başka çift geliyor, bakıyorsunuz ki hiç kavga gürültüleri yok, birbirlerine saygısızlıkları yok, kişilik çatışmaları yok ama cinsel hayatları da yok.
Literatürde “Aseksüel Evlilikler” olarak anılan bu evliliklerin sonu ne yazık ki boşanmayla bitiyor.
Seks Sadece Çocuk için…
Eşe cinsel isteksizlik, ten uyumsuzluğu bazen erkekten bazen de kadından kaynaklanıyor. Kimi zaman tek taraflı kimi zaman da çift taraflı olabiliyor. Bu çiftler çocuk yapmak için seks yapıyorlar ve bir daha da birlikte olmuyorlar. Hatta aynı yatakta yatmayan da pek çok çift var.
Aseksüel yani seksin olmadığı evliliklerde çiftler, birbirleri ile çok iyi anlaşıyorlar. Özellikle seks istemeyen taraf, eşinin bir dediğini iki etmiyor. Açığı kapatmak adına, mükemmel eşi oynayabiliyor.
Eğer her iki tarafta sekse ihtiyaç duymuyorsa, evlilik bir ömür AYRI yataklarda sürüyor. Ama eğer eşlerden biri, sağlıklı bir cinsel hayat istiyorsa, bir süre sonra önce terapiste sonra da boşanma avukatına başvuruyor.
Aseksüelliğin Sebepleri
* Hormon yetersizliği nedeniyle düşük libido (cinsel enerji)
* Hormonal bozukluklar,
* Psikolojik sebeplerden dolayı düşük libido.
* Gizli eşcinsellik,
* Bastırılmış eşcinsellik,
* Çocuklukta, sıkıntılı ve sorunlu ebeveyn-çocuk ilişkisi
* Baskın anne modeli
* Şiddet, kavga, huzursuz, sevgisiz ve mutsuz aile ortamında büyüyen çocuklar.
Diğer eşe kendisini “değersiz” ve “beğenilmeyen” hissettiren bu sıkıntılı durumun tedavisi elbette var. Yeter ki kişi kendisinde bir sorun olduğunu kabul etsin ve bununla yüzleşmeye hazır olsun.